Image description

0702 - 16 98 59

tommy@myon.se

MYON Solution

Est. 1993

Image description

"Do or not do. There is no try!

Yoda

                                 Tommy Jansson

Om MYON Solution

 

1993 startade företaget och vi drev en butik i Arvika där vi sålde begagnade barnkläder, leksaker, barnvagnar m.m. Efter ca. sex år ändrade vi inriktning och gick mer och mer över till spelbranschen. Under några år var vi västvärmlands största butik med inriktning data och tv-spel. Vi jobbade även mycket inom samlarkort, film och serietidningar.


2002 såldes butiken och vi hade då även försäljning av hockeykort via nätet och den sidan finns kvar än idag på www.coolcard.se. Sidan drivs vidare av en av mina gamla samarbetspartners. De följande åren låg verksamheten nästan stilla och 2008 hade verksamheten gått över till att handla om konsulttjänster inom produktionsteknik samt fotografering. 

2013 öppnades nästa e-handelprojekt, spelmanual.se. En webshop där man kan köpa manualer och kartonger till gamla Nintendospel. 2014 var det invigning av vår nya butik i Västerås, Toms Corner (tomscorner.nu). Här hittade man inredning och presentartiklar som inte fanns i alla andra butiker. Tanken var att det man hittade hos Toms Corner skulle man inte hitta nån annanstans i Västerås. Vi riktade oss mot mindre leverantörer och 2015 startade vi vårt senaste projekt inom e-handel, LiteRoligareInredning.se

När vi såg att den största delen av vår försäljning handlade om posters startade vi 2016 PosterGaraget.se


2017 var vi av privata skäl tvungna att stänga ner butiken och drev då de tre webbshoparna vidare. 

2020 stängde vi av tidsskäl och tekniska problem ner spelmanual och Literoligareinredning till förmån för Postergaraget.


Vi har under hela den här tiden jobbat med att hjälpa andra företag att utvecklas även om tonvikten har varit handel.


Det var den korta verisonen och något brokiga historien om företaget som idag heter MYON Solution.

Myon är för övrigt en elementarpartikel som liknar elektronen men har en större massa. Det är även en ordlek, "My own solution" - min egen lösning, som hänvisar till när jag jobbade med problemlösningar inom produktionstekniken. MYON är dessutom en artist/DJ inom dance/trans-electronic.